Soustředění Silica

Hadač Miroslav     TSM,SCM,SCD     08.08.2024

Absolvovali jsme 14 tréninků8 přednášek podle plánu (v rámci regenerace jsme strávili dvě odpoledne na multifunkčím koupališti v Rožňavě. Penzión v Krásnohorskej Dlhej Lúke nám po celý týden byl spolehlivým zázemím (starali se o nás jako o miminka). Zaměřili jsme se na práci s buzolou, a šlo nám to. Postupně jsme cílili na koncentraci na výkon (v různých terénech s rúzným nasazením a různou technikou).
"Plán a realizace""Vždy vím kam běžím".  "Neodejdu od kontroly …".  "Směr, buzola"
Lze konstatovat, že soustředění bylo úspěšné :)
Fotky: Pavel Štětinský, Vašek Klapetek.


Neděle. Ojezd. Dlouhá cesta, vstřebání nabraných zkušeností, ....
Sobota dopoledne. Okruhy, 6x1000m. Čistý kompaktní les, spousta závrtů, kamenů, skalek, plošinek. V lese SIVýsledky. MezičasyLivelox.
Sbota odpoledne.
Sprint v Rožňavě. Tratě A, B, C. Bez značení. Mírný déšť. Tu a tam nějaká zavřená branka. Livelox.
Sobota večer.
rozbor sprintu, závěrečné zhodnocení, pokyny pro odjezd.


Pátek dopoledne. Krátká trať na mapě z finále WMOC 2023. Tři tratě, standardní kontroly. Členitý terén se spoustou kupek, prohlubní, údolí, hřbítků, potůčků, bažinek, melioraček. Výsledky. MezičasyLivelox.
Pátek odpoledne. Had (4mm, záchranná línie). Hezký vrstevnicový terén (tréninková mapa WMOC 2023). Livelox (vypadá to, že soustředění se na nás pozitivně podepsalo .... většina záznamů v hadovi je přijatelná).
Pátek večer. Příprava na poslední dva tréninky (okruhy a sprint). Rozbor postupů krátké a hada. A následně individuální rozbory se zájemci (až do večerky).


Čtvrtek dopoledne. Klasika Plešivec. Na úvod 2000m na start a 410m převýšení. Množství voleb postupů. Tratě 4100-8800m. 32 stupňů.  Livelox.
Čtvrtek odpoledne.
Koupaliště v Roňavě.
Čtvrtek večer. Rozbor klasiky. Příprava na pátek (krátká Sigord a had Košice)


Středa dopoledne. Okruhy. 6x 900-1100m. Otevřená planina kousek od Silice (hustníčky, jámy, prohlubně, pastvina, kameny pod nohama). V prostoru 200 krav a 3 psi. 32 st. ve stínu. Výsledky. Livelox.
Středa odpoledne.
Krátká trať. Vše v závrtech a světle zeleném (buzola kamarád). Tratě kratší, ale výživné. Livelox.
Středa večer.
Příprava na další den, stručný rozbor krátké na Brázdě.


Úterý dopoledne. Sprintové úseky v Košicích, městská zástavba. 6 farstovaných úseků po trojicích. 32 stupňů. Livelox.
Úterý odpoledne. Krátká trať na mapě semifinále WMOC. Vrstevnicově členitý, dobře průběžný terén. Držení směru, odběh od kontroly. Výsledky. MezičasyLivelox.
Úterý večer. Příprava na středu (okruhy a krátká). Rozbor krátké (Jindra).


Pondělí dopoledne. Klasika na mapě Brázda (z JWOC a WMOC). Tratě 4100-8200m, terén typický. Livelox.
Pondělí odpoledne.
Koupaliště v Roňavě.
Pondělí večer. Rozbor klasiky, okruhů a koridoru. Příprava na úterý (sprintové úseky, krátká, Košice)


Neděle dopoledne. Okruhy na závrtové lesní mapě bez cest (Ladnica). SI s velkými lamp. a stojany. 6 okruhů 800-1100m. Neústupné vápencove kameny (kdo nezvedá nohy a nekontroluje kam šlape, stále zakopává). Výsledky. Mezičasy. Livelox.
Neděle odpoledne.
Had (línie v případě nezvládání hada), obtížná mapa, šíře jen 4 mm. Na start 3500m, totéž zpět (převýšení 350m na start). Kdo absolvoval nelitoval. První zranění ... zvrtlý kotník po útěku pře psy hlídající krávy (transport zraněného se protáhl). Livelox.
Neděle večer.
Přednáška a rozbor přesunuty (pozdní návrat z hada.


Sobota dopoledne. Rozběhávací krátká. 4000m (převýšení 400m) pěšky z penzionu. Tratě 2500-4100m. Terén otevřený, hustníky i les. Vedro. V lese malé lamp. Sršni nás stihli pobodat (nic vážného). Livelox.
Sobota odpoledne. Krátká. Mapa Ladnica. Běželo se na SI, stojany s velkými lamp. Tratě 2600-4000m. 30 stupňů. Cesta BUSem. Po tréninku. Převážně velmi hezké kontrolované výkony. Výsledky. Mezičasy. Livelox.
Sobota večer. Rozbor dopolední krátke trať A a odpolední krátké trať B. Příprava na zítřejší tréninky (okruhy, had).


Pátek večer. Úvodní přednáška, seznámení s programem, cíle. Základy skládání a držení mapy, držení směru. Specifika závrtového terénu. 


V pátek 9.8. odjíždíme BUSem (OLK+MSK) na 9 denní soustředění do špičkových SK terénů (Silická a Plešivecká planina, terény z WMOC 2023). Celkem 51 účastníků absolvuje 14 tréninků (2 sprinty, 3 klasiky, 3 okruhy, 2 koridory a 4 KT). Program. Zázemím bude Penzión Jozefína v Krásnohorskej Dlhej Lúke. Pokyny.


Moravskoslezské orientační běžce podporuje Moravskoslezský kraj v rámci projektů podporujících sportovní aktivity mládeže.