Soutředění Zlín

Hadač Miroslav     TSM,SCM     06.05.2023

Pondělí dopoledne: Klasika, kopcovitá s dobrou průběžností. Tratě AA 8400, A 5900, B 4900. Zaměřeno na plán a realizaciRerun.
Soustředění se vydařilo, plán byl splněn bezezbyzku. Fyziologická únava z rychlých tréninků brzy odezní. Načerpané poznání a trénink se bude v dalších důležitých závodech hodit. A k tomu všemu jsme ještě podrobněji poznali Zlín Luhačovice.



Neděle ráno: Teoretická příprava na tréninky, vysvětlení novinek v mapovém klíči pro sprint.
Neděle dopoledne: Farstované sprintové úseky. 6x3 minuty. Rozběhání, abeceda, a skalní na závěr 4x 200m na tartanu (35-32s). Mapa Jižní Svahy. S využitím nových značek pro sprint. VýsledkyRerun.
Neděle odpoledne: Hromaďák na členité mapě Hniliště. 1:5000. 16 různých tratí. VýsledkymezičasyRerun.
Neděle večer: Rozbory postupů (FH). Rozbor sprintu (MH)


Sobota ráno: Teoretická příprava na tréninky v přednáškové místnosti (20 minut)
Sobota dopoledne: Tři okruhová krátká trať. Nedaleko Luhačovic. Členitý terén plný údolíček, hřbítků, rýh a nevýrazných porostů. Výsledky. Mezičasy. Rerun. Po tréninku jsme navštívili Luhačovice (promenádu), dali oběd, procházku a v 15:00 vyrazili na odpolední trénink.
Sobota odpoledne: Kombotech. Had-Švýcarská hra-Minikrátká. Nedaleko Luhačovic, běžný listnatý les s občasnými terénními detaily. Velké lampióny, minikrátká pak SI s malými lamp. Výsledky KT, mezičasy. Rerun.
Sobota večer: Rozbory postupů třech předchozích tréninků v podání Filipa



Pátek odpoledne: Línie (Štákovy Paseky), zařazeny přímé línie. Na závěr (po krátkém odpočinku) minikrátká trať na SI, Výsledky KT, mezičasy. Vše listnatý les, vše se již zelenalo (listí). Tratě 4,5 až 9 km. Rerun línie A, B.
Pátek večer: Beseda s Janou Knapovou Stehlíkovou. Velmi inspirativní setkání pro všechny zůčastněné. Jana nám výprávěla o své trpělivé cestě k cíli. Předala mnoho cenných zkušeností a doporučení. Ochotně zodpověděla spoustu dotazů. Bez mála dvě hodiny s malou dcerou v náruči. Děkujeme :)


V pátek začíná soutředění ve Zlíně. Jedeme se adekvátně připravit na závody, které jsou před námi (ŽA, ŽB, MČR klasika). Absolvujeme 6 tréninků na mapách TZL a LCE (Línie, okruhy, kombotech, sprintové úseky, hromaďák, klasiku a v rámci volných tréninků dvě minikrátké tratě). Na večery jsou připraveny 3 přednášky (rozbory tréninků, příprava na tréninky, ...). Hned první páteční přednášku nám připravuje Jana Knapová Stehlíková, úspěšná dlouholetá reprezentantka ČR. Program akce.