Jednodenní soustředění 4.2.

Hadač Miroslav     TSM,SCM,SCD     28.01.2023

Rerun A, B. Výsledky midl. Mezičšasy midl. Fotogalerie (Milan J. MOV). Dva kratší midly s důrazem na čtení vrstevnic, následně několik výběhu kopců s volným seběhem přes 3 kontroly. Následovala přednáška (teorie navigace) od Filipa. Nakonec 130 minut tělocvična (technická cvičení a komplexní posilka). Na závěr zbylo ještě 20 minut na Florbal. V lese rozneseno 17 kontrol SI a 12 lamp. (děkujeme pomocníkům Janě a Evženovi Kostkovým).



o  Při vstupu do haly zvoňte na "správce", a ihned šatna a přezout.
o  Doporučujem boty s hřeby (členitý terén, na zemi listí a sníh).
o  Mapy budou v měřítku 1:7500 (zvětšeno z 10 000) pro krátké traťě a 1:5000 (zvětšeno z 10 000) pro seběhy. E=5m. Popisy jsou na mapě.
o  V 10:00 je již start od startovacího lampiónu na mapě (takže vyrazte včas, a buďte rozcvičení). Je nás méně, ale to znaména výhodu, že trenéři SCM budou mít na každého více času. Vemte si florbalku, posledních 30 minut v tělocvičně si zahrajeme. A stravování musíte v pauze zvládnout z vlastních zásob.

Jednodenní soustředění je připraveno. V lese je malinko sněhu (ten snad zmizí). Bylo dopřesněno umístění kontrol a doladěny tratě. Přihlaste se urychleně (počty map). Nezapomeňte GPS záznamy urychleně nahrát do Rerunu. Doprava vlastní (kluboví trenéři).


Dopoledne (10:00) 2 okruhy krátká trať .... A a B pro zdatnější (ca 2x 1,5 km), A1 a B1 pro menší (ca 2x 1,2 km). Mezi okruhy ca 5 minut pauza. Tempo svižné, ale kontrolované. Vše zaměřeno na čtení vrstevnic a směr. Běží se na SI bezkontaktně (velké lampióny) ... vyčítání po každém okruhu. start na startovací krabičku. Bezkontaktní ražení. Všechny tratě budou na jedné mapě. Mapa 1:7500 (zvětšeno z 10 000). Staví Mirek H.
Druhou části jsou svižné výběhy kopce po cestě a volný seběh obtížným terénem (2-4 výběhy podle zdatnosti, ca 600m jeden okruh). Terén členitý. V lese rozneseny malé lampióny s kódy. Pozor jsou ve stejné oblasti jako kontroly s SI pro krátkou trať. Mapa 1:5000 (zvětšeno z 10 000).
Odpoledne se přesuneme do sportovní haly Slezského gymnázia (viz mapy včetně parkovišť), kde v gymnastickém sálu od 12:30 absolvujeme přednášku k proběhlým tréninkům a základním principům navigace (přednáškový sál je v nejvyšším patře). K dispozici máme dvě šatny (1. patro). Nezapomeňte na čisté bezotěrové obutí do haly a přednáškového sálu. Přednáší Filip H.
Od 14:00 pak následuje trénink ve sportovní hale (běžecká cvičení a posilování, kruhový trénink se zaměřením na posílení zanedbávaného svalstva). Posledních 30 min. zahrajem Florball (tak si vemte hokejky). Vede Filip H.