Atletická hala (+midl) 8.1.

Hadač Miroslav     SCM     03.01.2023

A ještě spousta autentických fotek (Milan J. MOV)
Měřený trénink na krátké trati na Vítkovické haldě se vydařil. Hoši z MOV připravil kvalitní trať i technické zabezpečení. Terén nutil k práci s buzolou a brzdil běh. Rerun T1, Rerun T2. Výsledky s mezičasy
V Atletické hale se sešlo ca 40 běžců.
Absolvovali jsme kvalitní atletický trénink s rozběháním rozcvičením, abecedou. 4-7x(300mAP3+200mANP)/2min. Přístup úšastníků k tréninku byl vysoce zodpovědný. Po tréninku jsme absolvovali přednášku od Filipa o tréninkových zónách a od Mirka obecnější o SCM, základních navigačních principech a přípravou na trénink na haldě (důležitý je interaktivní výklad k textu u přednášek).



Startovní listina (ve výsledcích pak rozdělíme ještě holky a kluky na tratí T1 a T2), popisy na mapě.
Jednodenní soustředění v Ostravě (8.1.) se blíží. Informace budeme neustále chronologicky doplňovat. Účast je rozšířená i o závodníky klepající na bránu SCM, jejich trenéry, a nakonec v hale v ochozech je spousta místa pro každého, kdo dorazí.


Od 14:00 začíná technický trénink krátká trať. Připravil Tomáš Vavřík. Dvě tratě 3700m a 2900m. Rozdělíme vás podle věku a připravíme startovku. Poběží se na SI. Tempo plynulé střední s důrazem na kontrolované technické provedení. Zázemí, mapu a servis pro nás zajistil klub MOV, děkujeme :)
Sraz Hospůdka Zvonírna, Reymontova 4, Ostrava-Hrabová (49.7795375N, 18.2746419E). K dispozici restaurace s kapacitou ca 70 míst. Nevstupovat znečištění a v hřebech. Na start je 1100m, z cíle 700m. K dispozici bude tréninková mapka s vyznačením staru cíle a centra. Startovní listina (intervalově od 14:00). Parkování v okolí restaurace.
Mapa Halda Hrabůvka, 1:10000, e = 5 m, stav 9/2022, ISOM 2017-2, formát A4 autor mapy: T. Vavřík.
Nezapomeňte GPS hodinky pro požízení záznamu do 3DRerunu.
Většina prostoru mírně zvlněná otevřená a polootevřená s minimem cest a občasnými terénními detaily, stupňovité svahy haldy s hustým porostem a spoustou pěšin.

Od 11:20 v přednáškové místnosti v zázemí haly začne přednáška, kde si řekneme něco o atletickém tréninku, o tom co nás v letošním roce čeká a připravíme se na druhou fázi. Krátkou trať na nedaleké haldě. Po přednášce se přesuneme k místu OB tréninku (připraveno zázemí).

Od 9:00 začíná atletický modelový trénink pod vedením Filipa Hadače (absolvent atletické ZŠ a roční školy fa Andrle sport, vícenásobný Mistr Evropy, účastník čtyřech JMS, ). V pohodovém režimu absolvujete std. rozběhání s rozcvičením, rozšířenou běžeckou abecedu, rychlejší trénink, speciální běžecké posilování, ... Halu máme do 11:00 hod. a plně ji využijeme.

Informace pro příchod do haly jsou na obrázcích, budeme mít k dispozici šatny, buďte na místě ca 15 minut předem, abychpm začali včas. V hale je teplota ca 17-18 st, přiměřeně se oblečte (po zahřátí sundáte). Obujte si čistou atletickou obuv (Tretry NE !!).