Soustředění Španělsko

Hadač Miroslav     TSM,SCM     08.12.2023

Soustředění určitě naplnilo očekávání. 14 různých tréninků v odlišných terénech (sprinty, klasika, okruhy, noční, had, krátké, ...), 7 ranních výběhů a 5 kvalitních přednášek s osobitou náplní (plus ještě několikrát basket, wellness a posilky). Vaření, uklízení, časová organizace, zodpovědnost, ... Načerpali jsme spoustu cenných zkušeností, na které navážeme v přípravě pro rok 2024. Na závěrečném kontrolním Thierryho nočáku, jsme svými výkony prokázali, že se zlepšujeme :)
Nyní aspoň 3 volnější dny aklimatizace a pak hurá s elánem do dalšího tréninku ve svých klubech.

Neděle ráno a dopoledne: BBA východ slunce nebo AP1 2x 15 minut po tvrdém podkladu nebo had v písečných dunách. Pak balení a cesta naletiště. Livelox had.
Neděle odpoledne a večer: odlet domů,přechod teplodní malý (v ESP ochlazení, u más oteplení), cesta z letiště


Sobota ráno: BBA východ slunce
Sobota dopoledne: midl volně, jednoduché značení, písečné duny od campu. Liivelox. Někteří absolvovali hada (nedělního) ... Livelox had.
Sobota odpoledne: volno, basket
Sobota večer: Thierryho nočák. Dlouhodobé výsledky (včetně letošního). Výsledky. Livelox.


Pátek ráno: BBA k moři, někteří i dále.
Pátek dopoledne: 50 kontrol ... druhá část, písečné duny v lese. Po dvojicích (sudá-lichá), vedoucí jde paměťák. Tratě 6-8 km. Slunečno, malinko chladněji. Liivelox.
Pátek odpoledne: volno, basket, wellness
Pátek večer: poslední přednáška, příprava na další den (hlavně taktika pro TN), specifika tréninků OB (specifické tréninky pro OB)


Čtvrtek ráno: BBA k moři (únava sílí, účast se zmenšuje, .... marodi, zranění, lenost, ...)
Čtvrtek dopoledne: Yecla, krátká trať. Rozneseny menší kontroly (Jarda). Kamenitý, dobře průběžný členitý terén. Teplota 8 st., slunečno. Livelox.
Čtvrtek odpoledne: Yecla, sprintové úseky. Celkem 4 úseky ca 6 min. (pro nejlepší). Velké převýšení. Uličky, schody, moderní pasáže, lesní pasáže, .... Poslední úsek běželi kluci jako hromadný start (KO sprint, ale farstovaný), samozřejmě vyhrál VK. Livelox.
Čtvrtek večer: rozsáhlá přednáška. Rozbor nočního od Vojty (kritika bezhlavého přístupu u hromadného startu). Rozbor krátké trati od Jindry Beneše. Rozbor spriuntových úseků od Denisy. Ražení SI kontrol a kontrola ražení (včetně názorné ukázky razicího pole SI krabičky .... směrem nahoru je signál pro ražení o poznání s větším dosahem).


Středa ráno: BBA k moři
Středa dopoledne: okruhy. Vrstevnicová mapa, 8 okruhů do 1000m. Jeden okruh byl závodní proti Vojckovi (nejlepší se mu přiblížil na 20 sekund,  viz obrázek). V lese SI. Zase nám ukradli jednu kontrolu a druhou, která byla zamknutá ke stromu rozmlátili na kusy. Výsledky.
Středa večer: noční trénink s hromadným startem (úplně všichni). V lese rozneseny reflexy. Tempo svižně volné. Livelox.


Úterý večer: přednáška, rozbor
Úterý ráno: BBA k moři na východ slunce (účast v rámci blížicího se půldne volna vysoká).
Úterý dopoledne: 50 kontrol, písečné duny v lese. Po dvojicích (sudá-lichá). Tratě 6-8 km. Slunečno, koupání v moři. Liivelox.
Úterý odpoledne: oslava 18 Vaška, volno, návštěva wellness, regenerace, basket, obchůdky, pláž, ....
Úterý večer: přednáška, rozbor klasiky, sprintu (včetně víceúrovňových pasáží z Cehegínu). Rozšíření práce s buzolou.


Pondělí ráno: BBA k moři na východ slunce (vzhledem k náročnému dni jen úzká skupinka).
Pondělí dopoledne: Tvrdá klasika u Cehegínu. Členitý kopcovitý terén, horko, časy 80-120 minut. Livelox (heslo: sunOcamp24). V lese rozneseny light kontroly. Mapa 1:15000.
Pondělí odpoledne: Sprint v historickém městečku. Úzké uličky, slušné převýšení, hodně schodů. Mapa 1:3000. Záznamy v Livelox. (heslo: sunOcamp24). Fotky od Davida Š.


Neděle ráno: BBA k moři, rozšířená ABC.
Neděle dopoledne: Okruhy, vrstevnicová mapa. 8 okruhů do 1000m. SI (bohužel selhalo spojení s mobilem). Výsledky okruhů. Rerun.
Neděle odpoledne: Volný trénink po skupinkách, farstovaný. Nejmladší měli rozneseny "kontroly". Písečné duny, u moře, klečové nálety s labyrinty chodeb. Tratě 4-8 km. Záznamy v Livelox. (heslo: sunOcamp24)
Neděle večer: Zhodnocení odpoledního tréninků, podrobná příprava na pondělí. (celodenní výjezd směr Cehegín (klascká trať a sprint v historickém městečku na kopci).


Sobota odpoledne: Rozběhávací trénink v těsné blízkosti ubytování. Písečné duny. Tratě do 6 km + proběhnutí po pláži. Důraz na kontrolované seznámení s terénem, důsledná práce s buzolou. Na kontrolách rozneseny lampióny. Záznamy našich na Livelox. (heslo: sunOcamp24)
Sobota večer: Úvodní přednáška. Vojta a Denisa probrali základy, které se běžně opomíjí (Držení mapy, buzoly, čipu. Skládání mapy, ...). Probrali jsme základy navigace v terénu. Filip seznámil podrobně s nedělními tréninky (okruhy na vrstevnicové mapě a hromadný volný běh na mapě se zelenými labyrinty a písečnými dunami).


V sobotu 9.12. odlétáme na soustředění do Španělska. Devět dnů strávíme ve výukové "zimní" OB destinaci Gurdamar del Segura. Letí 50 běžců z MSK a HO. Cenné zkušenosti nám předají naši reprezentani Denisa Kosová a Vojta Král, kteří budou působit jako trenéři. Mapové soustředění se zameřením na práci s buzolou, držení směru, plán, realizace ... Tréninková náplňInformace.


Čeká nás 14 mapových tréniků (písečné členité duny porostlé nízkým neprůhledným lesem). Řada doplňkových běžeckých tréninků (ranní výběh k moři). Posilovna v resortu bude náš kamarád (ale i bazén, sauna, vodní regenerace). Absolvujeme legendární Thierryho nočák. Budeme ubytování v plně vybavených bungálovech (celkem 11) v  Resortu La Marina (kuchyňka, lednice, topení, televize, sprcha, WC, myčka, mikrovlnka, ... ). Vaříme si sami po chatkách (skupinách). Budeme mít pronajatých 10 aut pro dopravu na tréninky (letiště, obchod, ...), 6x máme pronajatý velký přednáškový sál pro rozbory a přípravu.


Účastníky z MSK podpořil Moravskoslezský kraj (Krajský úřad) v rámci projektu "Získávání mezinárodních zkušeností mladých orientačních běžců".