Soustředění SCD - TŘI STUDNĚ

Kostková Jana     SCD     05.05.2023

Fotky
Pondělí - dopoledne nás čekal poslední trénink soustředění - hromaďák. Chladné, ale slunečné počasí a tratě T1, T2 a T3. Výsledky.


Neděle - dopoledne si pro nás Tomáš Vavřík připravil 6 okruhů, které byly zaměřeny na držení směrů, sledování výrazných objektů. Výsledky okruhů.

Odpoledne za slunečného počasí v 15:15 hod odstartovaly štafety. Běžely se klasické lesní tříčlenné štafety, kdy první úsek běžely holky D12, předávaly většinou klukům H12. Na zavěrečný úsek vyrazili ti nejstarší DH14. Nejlepší štafeta byla ve složení Dorka, Tomasz, Lukáš. Bylo fajn vidět týmy, jak si vzájemně fandí a povzbuzují se navzájem. Výsledky štafet.

Večer pokračovala týmová soutěž ve skládání puzzlí s mapou, probrali jsme sprintové mapové značky, hlavně ty, co se nesmí překonávat. Někteří mají problém s piktogramy a Pavel jim nic neodpustil a všichni z nich skládali zkoušku.

Výsledky kros + štafety.

Prezentace od Toma Zákazové značky pro sprint.


Sobota - za slunečného počasí jsme zahájili soustředění krátkou tratí. Výsledky Dnes odpoledne proběhlo rozdělení do 3-členných družstev (DH14, H12, D12), které budou společné po celé soustředění. Dnes týmovou soutěž odstartoval štafetový běh - okruh cca 700 m po lesních cestách s SI kontrolami na trati a závěrečný slalomový běh mezi kuželkami (kdo shodil kuželku, musel zvednout a pak běžet dál). Individuální výsledku okruhu. Celkové výsledky štafet - kros.


V sobotu odpoledne na Vysočině, v okolí obce Tři Studně, bude zahájeno letošní druhé soustředění dětí z MSK. Soustředění se zúčastní 26 dětí z Ostravy, Opavy, Třince i Frýdku Místku. Tomáš Vavřík nám na soustředění určitě připravil zajímavé tratě. A co nás všechno čeká? V sobotu odpoledne krátká trať a štafetová hra. V neděli dopoledne okruhy a odpoledne závod štafet, v pondělí dopoledne bude hromaďák. Ubytováni a stravování máme zajistěno v turistické části hotelu Horník, mapové tréninky budou hned v jeho okolí. Snad nám bude přát také počasí.