CEYOC

Hadač Miroslav     TSM,SCM     28.03.2023

Fotky od pořadatelů: štafety, long, sprint.
Sprint bez převýšení v Banské Bystrici jsme zvládli bez fatálních (disk) a větších chyb (konec konců byl to jeden z cílů, který jsme si stanovili). Zodpovědný přístup závodníků i trenérů se projevil hezkými výkony všech. Dosáhli jsme na medailovou pozici, a to hned nejvyšší, Tereza Paulíčková v D16 byla první. Ostatní (především holky) pak následovali v těsném závěsu. 6. D16 ... Alena Kovalčíková, 7. D18 ... Barča Holasová, 9. D18 ... Jana Matoušková, 12. D18 ... Lenka Jílková, 14. H16 ... Viktor Čech, 18. H18 ... Jan Štorek. A nakonec v celkovém hodnocení týmů jsme se posunuli na pomyslnou "bednu", na 6. místo (celkem bylo 15. týmů). Výsledky.



Sobotní večer patřil besedě s Olympijským vítězem Matějem Tothem v chůzi na 50 km (Rio 2016) a zároveň Mistrem Světa (Peking 2015). Velmi inspirativní beseda s vyjímečným sportovcem. Matěj nám otevřeně pověděl o své životní sportovní cestě, dal řadu inspirativních sdělení. Předvedl nám ukázku chodecké techniky a se všemi obešel kolečko v atletické BB hale.



Na dnešním longu jsme otestovali naši připravenost a rychlou adaptaci pro konkrétní terén, stavbu, parametry tratí. Předvedli jsme v silné konkurenci řadu hezkých výkonů, které nám dávají dobré vyhlídky do další přípravy a soutěží. Většinově šlo o zodpovědné výkony odpovídající přístupu, vnímání a koncentraci. 6. D18 ... Lenka Jílková, 8. H16 ... Viktor Čech, 10. D18 ... Barča Holasová, 11. D18 ... Jana Matoušková, 15. H18 ... Fána Otruba, 17. D16 ... Karolína Rychlá, 20. D16 ... Tereza Paulíčková. Online výsledky Long



Náročné štafety s velmi dobrou sportovní úrovni a konkurenci jsou za námi. Cílem bylo načerpat silné zkušenosti, poučit se z chyb, a to se povedlo. Vyzkoušeli jsme si startovní pozice v nejrůznějších kombinacích, na které často nejsme připraveni. Bojovali až do cíle. Vzali si poučení do dalších (domácích) závodů. Výsledky.
Obsadili jsme v D18 krásné 4. a 6. místo. V D16 8. místo. V H18 8. a 11. místo. Večer jsme vyhodnotili štafety a v přednáškové místnosti krátce absolvovali předzávodní přípravu pro zítřejší long.



V pátek odjíždí 22 členná společná výprava Olomouckého a Moravskoslezského kraje do Banské Bystrice na CEYOC (pod hlavičkou TSM OLK a MSK. Poběžíme v pátek štafety (14:00), v sobotu klasickou trať a v neděli pak sprint přimo v BB. A navíc ještě beseda s Olympijskými medailisty. Podrobné informace (Pokyny). Pro účel závodů byly pro závodníky vyrobeny speciální "pamětní" reprezentační dresy.


Štafety sestavy
D16:
 Johana Matoušková, Karolína Otrubová, Karolína Rychlá
         Klára Byrtusová (1. úsek v D16)
D18: Tereza Paulíčková, Lenka Jílková, Barbora Holasová
         Jana Matoušková, Natálie Gallo, Alena Kovalčíková
H16: Václav Mrkvica, Viktor Čech, Jáchym Janeček
H18: Martin Černoch, Jan Štorek, František Otruba
         Eduard Vojvodík, Václav Klapetek, Samuel Klösel
Sestaveno s cílem získat co nejvíce mezinárodních zkušeností pro všechny zúčastněné. Koncentrace na výkon, odpovídající vlastním reálným možnostem je klíčová.