Soustředění Burgohondo

Hadač Miroslav     TSM,SCM     01.03.2024

Rozbor sprintových úseků. Fotky od Johany O.
Neděle dopoledne: hromadný start. Mapa vysoké obtížnosti, farstované tratě 4-8 km. Livelox.
Neděle odpoledne a večer: odjezd, odlet, ...

 


Sobota dopoledne: okruhy (navazované). 4-6 okruhů ca 1000m. Mapa 1:7500. Čistý les (kameny, kupky, srázy, prohlubně) se spoustou procházejících se krav nejrůznějších barev. Livelox. Výsledky.
Sobota odpoledne: kombotech. Azimuťák na mapě pouze s kameny a had (celkem asi 7 km). Otevřený neprůhledný terén (cestou jsme potkávali krávy). Livelox.
Sobota večer: přednáška, úklid, balení


.Pátek dopoledne: 55 kontrol těsně za sebou, 70-150 minut. Livelox.
Pátek odpoledne: volno.
Pátek večer: rozbor a příprava na další den.


Čtvrtek dopoledne: sprintové úseky, 8x ca 500m. Rovina, spleť úzkých křivolakých uliček. Zatím bez deště. Livelox. Výsledky.
Čtvrtek odpoledne: domácí kino (pohádka), odpočinek. Podrobný rozbor variant postupů sprintových úseků. Příprava na noční trénink a pátečních zábavných 55 kontrol.
Čtvrtek večer: noční s hromadným startem po odpovídajících skupinkách. Hodinu cesty z ubytka. V lese nenápadné fáborky s minireflexem (najdu objekt a pak objevím fangli). Hory 1200m, mlha, často husté sněžení, silná tma .... ideální podmínky pro pochopení základních principů navigace (směr, buzola). Návrat 22:30 (do půlnoci ind. rozbory silných zážitků). Úplně všichni zvládli a vrátili se s úsměvem a pocitem dobře vykonané práce včas. Vydařený trénink :). Livelox.


Středa dopoledne: kratší klasika, krásný horský terén (1500m), vysoký borovicový les. Téměř bez fáborků. Poslední hezké počasí, místy sníh. Livelox.
Středa odpoledne: výlet
Středa večer: rozbor  postupů klasiky a příprava na čtvrteční sprintové úseky a noční hromadný start.


Úterý dopoledne: kratší klasika, kopcovitý skalnatý terén, vysoký vcelku zarostlý les (dokonce ostružiny). V lese rozneseny naše lampióny. Vcelku hezké počasí (10 st., sluníčko). Livelox.
Úterý odpoledne: technické mapové intervaly (svižné tempo). Otovřený pastvinový terén se spoustou zídek, kupek, kamenů, skalek. V lese viditelné fáborky (modrobílé). 4-6x 1100m. Mapa 1:10000 se spoustou pomocných vrstevnic. Příjemné počasí. Livelox. Výsledky.
Úterý večer: rozbor několiká postupů z dopoledního tréninku (těch co běželi všichni) a dvou intervalů. Příprava na středeční klasiku v horách.


Pondělí dopoledne: rozběhání nedaleko ubytování, otevřený kamenitý terén (mapovány jen obří kameny). Poměrně obtížné seznámení s terénem, nadherné výhledy na zasněžené dvoutisícovky v okolí. Livelox. (heslo pro zobrazení je max24)
Pondělí odpoledne: sprintové úseky (8x 500m), mapa 1:3000. Spousta schodů, uliček ve svahu. Nebyl problém se ztratit jako v lese. Livelox. (heslo pro zobrazení je max24)
Pondělí večer: FH rozbor postupů dopoledního tréninku, sprintových úseků. Příprava na úterní tréninky.

Neděle: cesta do Prahy, let do Madridu a cesta do Burgohondo. V zásadě bez větších komplikaci (jen nepřipravená auta a malinko jiný počet připravených postelí pro ubytování, v noci zima). Aspoň všechny mapy jsme dostali v pořádku. Noční cestou jsme ani nestihli omrknout z auta terén.


V neděli 3.3. odlétáme z Prahy na soustředění do Španělska. 7 dnů strávíme v Burgohondu (Tréninkový camp Maximus). Letí 30 běžců z MSK a HO pod hlavičkou TSM OLK+MSK.  Tréninková náplňInformace.


Čeká nás 11 mapových tréniků (horský kamenitý, ale otevřený terén). Dva tréninky budou sprintové. Snad zbude i čas na výlet po místních dvoutisícovkách. Budeme ubytování v plně vybavených velmi prostorných apartmánech (kuchyňka, lednice, topení, televize, sprcha, WC, myčka, mikrovlnka, venkovní terasa, gril, venkovní bazén, ... ). Vaříme si sami po skupinách. Budeme mít pronajatých 6 aut pro dopravu na tréninky (letiště, obchod, ...). Každý večer nás čeká přednáška, rozbor a příprava na další den.