Běžecké Tatry

Hadač Filip     TSM,SCM     01.07.2023

Skupinka 21 běžců se vydala do Tater (Štrbské pleso) na objemovou přípravu. Hlavní náplní byly objemy, které byly v podobě co nejvyššího převýšení (nejdelší byly až 32km a 2500m převýšení). Nechyběly ani rychlejší věci, jako kratší úseky a tempové okruhy kolem plesa doplněné o klusy po okolí.


Sobota - Zájemci v podobě cca poloviny holek si daly klus 30' kolem plesa, zbytek procházku. Po obědě odjezd domů.

Pátek - Dlouhá túra z Hrebienku (zájemci už ze Smokovce). Skoro všíchni absolvovali více, než 26km, maxima dosahovaly cca 32km a 2200m převýšení (vše hodně náročnými výstupy/sestupy s řetežy a žebříky). Trasy byly 3 - po magistrále, přes Zbojnickou chatu (+ Prielom) a nebo přes Teryho chatu (+ Priečné sedlo). Každá z nich obsahovala i přechozí část. Všichni s úsměvěm dorazili v pořádku i přes vyšší náročnost a překonání svých hranic.

Čtvrtek - První deštivý den a tak byly na pořadu tempové úseky kolem plesa (2,2km). Dle možností, únavy a nemoci se šly 2-4 úseky s 2-3' pauzou v zónach AP. Odpoledne individuální program na zregenerování před dlouhým pátečním objemem.

Středa - Lehčí den před dalším těžším blokem. "Kratší" běho-túra okolo Soliska (15km 1000m). Zájemci šli navíc odpoledne rege klus kolem plesa nebo procházku.

Úterý - Regenerační den v podobě klusu kolem plesa. Odpoledne wellness pro zájemce.

Pondělí - Stěžejní trénink soustředění (přálo nám i slunečné počasí) - běho-túra na Rysy (případně Koprovský štít a Ostrvu). Varianty od cca 20km 1300m až po 32km 2500m.

Neděle - Úseky kolem plesa v podobě 400m. 2x (3-5x 400m) s 1' pauzou a 4' mezi sériemi. Úkol byl nepřehnat to, ale jít spíše tempově. Odpoledne procházka po skupinkách na zregenerování.

Sobota - Půl-celodenní túro-běh na Kriváň. Kratší varianta cca 20km 1200m, delší varianta 26km 1500m. Bylo hodně statečných, kteří absolvovali tu delší.

Pátek - Příjezd + první lehčí objem na rozběhání směr Predné Solisko. Všichni vylezli až na vrchol.